Ο απόλυτος οδηγός για το παιδί στην πόλη των Ιωαννίνων

ioanninakids

«Το δίλημμα του αυτοκράτορα» από την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννινων για το φετινό χειμώνα θα παρουσιάσει την παράσταση «To Δίλημμα του Αυτοκράτορα» των Αλέξανδρου Ράπτη και Φώτη Δούσου.

Το έργο είναι βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη.

Οι παραστάσεις στο «Καμπέρειο» θέατρο ξεκίνησαν για τα σχολεία από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν έως τις 20 Δεκεμβρίου. Η επίσημη πρεμιέρα, που θα είναι ανοιχτή προς το κοινό των Ιωαννίνων, θα δοθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 18:30.

«Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα» διατηρεί τις βασικές δομές του μύθου και εστιάζει στη σύγκρουση που φέρνει η χρήση της νέας τεχνολογίας απέναντι στη φυσικότητα του, μέχρι πρότινος, τρόπου ζωής των ανθρώπων.

Η υπόθεση: Ο αυτοκράτορας της Κίνας Τενγκ Τουν Τε είναι βαριά θλιμμένος και ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει χαρούμενος είναι αν ακούσει το θεραπευτικό τραγούδι ενός σπάνιου μαγικού αηδονιού. Αυλικοί και υπηρέτες τρέχουν στα πέρατα της Κίνας, το βρίσκουν και το πείθουν να έρθει στο παλάτι για να σώσει τον αυτοκράτορά τους.

Ο αυτοκράτορας όντως γίνεται καλά. Μια μέρα όμως ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας του στέλνει για δώρο ένα μηχανικό αηδόνι που τραγουδάει το ίδιο καλά με το δικό του. Το μηχανικό αηδόνι αν και δεν νιώθει αληθινά συναισθήματα δεν κουράζεται και δεν βραχνιάζει ποτέ. Ο αυτοκράτορας είναι σε δίλημμα. Ποιο από τα δύο αηδόνια να κρατήσει;

4 Απαντήσεις

  1. Καλησπέρα, μετά την πρεμιέρα η παράσταση θα είναι μόνο για σχολεία ή θα γίνονται και απογευματινές παραστάσεις για το κοινό??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατηγορίες

Δημοφιλή Νέα

Πρόσφατα Νέα