Ο απόλυτος οδηγός για το παιδί στην πόλη των Ιωαννίνων

ioanninakids

Το νησί του Ποτέ-Ποτέ: Ένα παιδικό βιβλίο που μιλάει στην ψυχή των παιδιών

Αυτή την εβδομάδα στο ioanninakids.gr ξεχωρίσαμε ένα βιβλίο διαφορετικό, «Το νησί του Ποτέ-Ποτέ» της Μαρίνας Γιώτη, από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Ένα βιβλίο βασισμένο πάνω στην ψυχική ενδυνάμωση. Για όλα τα «ποτέ» που καμιά φορά χρειάζονται μια μικρή προσπάθεια από εμάς για να γίνουν «πότε».

Με αριστουργηματικό τρόπο, γραφή και εικονογράφηση που κερδίζει αμέσως τα παιδιά, περνάει ένα μήνυμα που δεν το συναντάμε συχνά σε παιδικά βιβλία. Κι αυτό είναι το πώς μπορούμε, πώς μπορούν τα παιδιά να αξιοποιούν τις εκάστοτε συνθήκες στην καθημερινότητά τους για να μετατρέπουν τα εμπόδια, σε ευκαιρίες και εφόδια για την εξέλιξή τους.
Η συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του βραβευμένου βιβλίου της Γέτι: Η δύναμη του ακόμη, και Τα Φλαφ της ευτυχίας καταφέρνει με τη γραφή της που κρύβει πολλά αστεία αλλά και με την πρωταγωνίστρια, μια αξιολάτρευτη στρουθοκάμηλο, να περάσει αυτό το μήνυμα που πρέπει να λάβει κάθε παιδί. Και είναι από αυτά τα βιβλία που καταφέρνουν να κερδίσουν τα παιδιά ώστε να ζητούν να τους το ξαναδιαβάσεις.
Λίγα λόγια το βιβλίο:
Ο Ποτέ-Ποτέ είναι μια μικρή στρουθοκάμηλος που κάθεται σε ένα πανέμορφο, μικροσκοπικό νησί στη μέση του Ωκεανού και απολαμβάνει τον χυμό του.
Η μέρα είναι μαγευτική και εκείνος νιώθει σαν να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.
Το νησί του είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ και δεν το αλλάζει με ΤΙΠΟΤΑ.Κάτι συμβαίνει όμως με το «τέλειο» νησί του Ποτέ-Ποτέ. Φαίνεται… ότι βουλιάζει!
Παρά τις προειδοποιήσεις φίλων και περαστικών, ο Ποτέ-Ποτέ αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Τι θα συμβεί τελικά στον Ποτέ-Ποτέ; Θα καταφέρει να προσαρμοστεί ή θα βουλιάξει μαζί με το νησί του;

Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία των Ιωαννίνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *